2009. február 14., szombat

Elmúlt napok

Mindenkinek elnézését kérem, hogy nem írtam eddig, de nem volt energiám hozzá.
Az itteni időjárás eléggé megvisel, rosszul alszom, és kicsit szédülök reggelente.
Megpróbálom összefoglalni mik történtek az elmúlt néhány nap folyamán.
Kedden elindult az iskola, valamint megérkezett végre a Visakártyám is. Reggel egy darab órám volt a szakvezetővel, Barend Onneweerrel, és mivel csak most kezdem a 3d tanulást, azok az óráim is valószínűleg aznap lesznek. Délután ötre kellett visszaérnem, mikor is Valami nagy közös megbeszélést tartottak az Erasmus hallgatóknak, némi hidegtálakkal és ingyenpiával körítve. Az igyenpia jó volt, a hidegtálon viszont volt valami gyilkos, helyi sajt, aminek aromája szerintem még mindig belengi azt a termet. Sokkal okosabbak nem lettünk, annyit sikerült megtudni, hogy itt is van TéÓ, mert ott volt a vezetője. Egy nyomtatványra fel kell majd írni, milyen órákat sikerült felvenni, és ezt hozzá kell leadni. Hogy milyden órákat vehetünk föl, az leginkább az óraadó tanáron múlik, viszont, hogy hol és kit kell keresni, azt egyértelművé teszi EGY PONTOS, ÁTFOGÓ ÉS HIÁNYTALAN ÓRAREND.
Az egésznek igazából az volt a célja, hogy mi, cserediákok kicsit jobban megismerjük egymást. Ez kicsit nehezen indult, mert már reggel összefutottam Elektra kolleginával akivel tavaly május óta szerintem se én, se Dávid nem találkoztunk (ő ugyanis itt is akar diplomázni, úgyhogy kintmaradt a múlt félévról), úgyhogy kezdetben leginkább vele tereferéltünk. Közben megcsodálhattuk, ahogy a korábban említett Akiko jegesteát iszik (amin majdnem hangosan kezdtem röhögni), valamint kiderült, hogy van még vagy négy másik hölgy japánból, és mind Tokyóból (amit japán kiejtés alapján nehéz megítélni, de arra jutottam, hogy a "Doggyó" valószínűleg a Tokyo helyes módja). Amúgy elég változatos a társaság, és bár a többség európai, vannak akik Az egyesült államokból, kanadából, Ausztráliából, vagy kínából jöttek.
Miután a sör elfogyott átmentünk egy szórakozóhelyre, ahol bebizonyosodott, hogy ha kicsit többet iszom, akkor angolul is ugyanolyan folyamatos szájmenésem tud lenni, mint magyarul. Szerencsére emberemre akadtam egy ír gyerekben, aki tudta tartani ezt a tempót. Amúgy nagyon szórakoztató volt, gyakrabban is lehetne ilyet szervezni.
Főleg az ingyensörös részét. Ahol utána üldögéltünk ugyanis, ott enyhén szólva drága volt az ital: Két euró. Per pohár. Korsó ugyanis nincs. A pohár a legnagyobb sör-egység. Hihetetlen, de igaz. Ez van, ha lehet a piáláson kívül mást is csinálni legálisan, az emberek elfelejtenek inni...
Próbáltam fényképezni az este folyamán, de iszonyatosan sötét volt, úgyhogy se a keresőben, se a képernyőn nem láttam semmit. Ami készült, azért megkapjátok, de normális fotókért újfent a Dávidot tessék nyüstölni!



Ezen a képen az asztalnál ülő hölygek látszanak (Dáviddal mi ketten hátrébb ültünk).
Senkit nem ismerek közülük, bár azt hiszem jobbra az valamelyik japán lány fél szeme. Talán.



Ez Dávid borzaztóan pofánvakuzva, meg Elektra egyik alkarja.
Ez után döntöttem, úgy, hogy inkább hagyom a fotózást aznap estére.

Valamikor kettő után értem haza, úgyhogy reggel inkább villamosoztam, hogy tudjak aludni még egy kicsit. Akkor Klasszikus rajzfilm-tréning volt, egy Mandy nevű hölggyel. Tudjátok, cipekedő figura, ruhátlengető figura, húzó-toló, stb. mozgások, 2d-ben. Igazából az vele a cél részemről, hogy át tudjak állni a Tablet használatra. Az eddigiek alapján ez elég gyorsan fog menni. Kicsit beszéltem néhány csoporttársal. Alapvetően aranyosak, teljesen rendben vannak, csak marha sokan. Az osztálylétszám körülbelül húsz fő, ami ott még csak nem is számít ritkaságnak...
A délutáni Sound óra elmaradt, csakúgy mint a másnapi Concept development... Tudjátok mit? Inkább csak a jövő héten beszélek az órákról, mert jelenleg még semmivel sem vagyok okosabb mint egy héttel ezelőtt.

Megvan a biciklim végre, illetve már pénteken megvolt, csak nem tudtam rá fölülni. Ugye ez Ursula egyik bicaja, és nem az én méreteimhez van igazítva. Magyarán: nem értem el a pedált. Tegnap este elkértem tőle a házban található összes csavarkulcsot, úgyhogy mindjárt megyek is és átállítom az ülést.
Az idő lassan javül, ma egésznap sütött a nap, úgyhogy végr tudtam egy nagyobb szellőztetést is csapni.
Dávid szerint este újra lesz valami buli-szerűség, egy Bootleg Dj cafe nevű helyen, de ő is csak egy embertől hallotta... Majd meglátjuk megyek-e. Többet nem tudok egyelőre.

4 megjegyzés:

  1. jó a blog, átrágtam magam rajta (kivéve a játéktesztelős v milyen részeket). most már aztán tényleg kell egy Ursulás kép, hát meddig várjunk??????!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????!!!!!!!!

    + áruld el, hogy lehet ilyen terített tapéta háttérmintát varázsolni a bloggerrel?

    további kellemes erasmusozást

    VálaszTörlés
  2. plusz mindegyik pohárhoz van alátét, hát én ilyet még nem is láttam, SOHA, ÉRTED? SOHA!!!

    VálaszTörlés
  3. Nem tudom, hová írjak választ a kérdésedre, úgyhogy ide fogok:
    No, minden képet úgy tudsz lecserélni az oldalon, hogy a html kódot átírod.
    Ha be vagy jelentkezve, és megnézed a saját profilod, ott kell lennie a blogodnak, és lesz ott egy "elrendezés" gomb. Azt megnyitod, majd azon belül a htmlkód szerkesztése fület.
    Na itt lehet tinkerkedni keményen.
    Én se értek hozzá, és ha te is így vagy vele, akkor javaslom, elöször válassz egy olyan blog-skint, aminek az arányai legalább szimpatikusak, hogy a számokat ne kelljen annyira átírni.
    Ha jól megnézed, minden egyes kép valahonnan linkelve van. Megkeresed a képek nevét, hogy hová vannak linkelve, és ezeket az elérési uatakat átírod a neked megfelelő képére.

    VálaszTörlés
  4. köszi, de sajna nekem a html csájníz... na majd valamit kiokumlálok. vagy pedig lehet, beljebb lennénk, ha konkrétan azt megmondod, hol keressem amire rákérdeztem, ezt a háttértapétás megoldást.
    kicsit ránéztem, sajna nem lettem okosabb:(

    mit jelent a "tinker"?

    VálaszTörlés